marți, 24 aprilie 2012

Un orez cu aroma de alune

Dragii mei,
In cautarile mele de produse bio/ naturale speciale am descoperit un orez care provine din Camargue - regiune mlastinoasa din sudul Frantei.

Specialitate de orez integral, nobila si valoroasa, are o coajă exterioară roşie, un gust de aluna şi o textură uşor elastică la mestecat. Detine proprietati nutritive exceptionale, este bogat in Vitamina E si antioxidanti naturali.

Este important de stiut ca bobul de orez rosu reprezinta o sursa importanta de vitamine (A, B, D, E, F), oligoelemente (zinc, magneziu, fier), aminoacizi si fibre.

OREZUL ROSU CAMARGUE il gasiti pe site-ul http://www.biolove.ro/shop/produse-bio/paste-orez-si-sosuri 

Deoarece nu l-am incercat inca va propun o reteta pe care am gasit-o pe site-ul www.avantaje.ro : Salata de orez rosu si branza (4 portii)
Timp de gatit: 35 min.; 480 calorii, 25 g grasimi per portie;

Ingrediente:
  • 250 g orez rosu
  • 2 cepe mici
  • 1 ardei iute mic
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri otet de vin
  • 3 linguri patrunjel proaspat
  • 200 g branza de burduf
  • 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-un vas cu 750 ml apa cu sare, care clocoteste, puneti 250 g orez rosu de Camargue (puteti inlocui cu orez asortat alb si complet). Acoperiti bine vasul cu un capac si lasati sa fiarba inabusit timp de 35 de minute.

Separat, caliti circa 5 minute 2 cepe mici, taiate julien. Adaugati 1 ardei iute mic si 2 catei de usturoi zdrobiti si mai tineti pe foc inca 3 minute.

Turnati 3 linguri otet de vin si lasati sa fiarba alte 30 secunde. Puneti orezul si ceapa intr-un bol, adaugati 3 linguri patrunjel proaspat, tocat, 200 g branza de burduf si 4 linguri ulei de masline.
Adaugati sare si piper negru, proaspat macinat, amestecati si serviti.
 
Pofta buna de sanatate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu